måndag 29 oktober 2012

Jag känner mig informationsdäst. Alltså den känslan av lätt illamående och vilja att isolera sig i ett madrasserat rum med stora mängder te och en bra fantasy/sci-fi/icke verklighetsanknytande bok. Anledningen är att jag har pluggat. Som den otroligt ineffektiva människa jag är innebär det fem minuter plugg, fem minuter av att; kolla alla bloggar jag vanligen läser, dn.se, svd.se, facebook minst två gånger, deviantart, 9gag, theoatmeal, alla bloggar jag läser då och då, tumblr, instagram, twitter, FML. För att sedan plugga lite till med pauser för att läsa wikipediaartiklar om precis allt jag kommer på men känner att jag saknar detaljkunskap kring.
Så, när detta pågått en längre tid blir man slutligen informationsdäst. Inte för att man slutar med mer än pluggandet då, men ändå.
Fick denna underbara internetartikel länkad till mig av Sebastian via får facebookgrupp från Japan;
http://copenhannah.tumblr.com/post/14228929903/how-to-look-like-a-dane

Ok att den syftar på danskar, men det fungerar ju precis lika bra på svenskar, Fjällräven är ju dessutom svenskt.

söndag 28 oktober 2012


Dagens outfit, eller något. Nämen. Hade lovat Moa och Evelina att jag skulle visa den ouppvisade cosplayperuken. Köpte den för flera år sedan när jag tänkte cosplaya Vanille från FFXIII. Något som dessvärre aldrig blev av, men jag har iallafall en väldigt fin och lockig kanekolon-peruk. Är lite kär i färgen och funderar seriöst på att färga hela håret i den här färgen. Precis nu när jag har hittat den perfekta rödorangea nyansen också  OTL. Jag är aldrig nöjd. Hade ju dessutom tänkt att pröva balsammetoden...

Nu är jag lyckligt hemkommen från Stockholm, efter en musikalkväll och en shoppingdag med Sälen och hennes syster och  mor.
Jag var ärligt talat inte så pepp på att shoppa något, och hittade inget på varken Zara eller Weekdays. Zara i Stockholm är så otroligt kaosigt och jag köper nästan aldrig något där. Det är bara massor av folk överallt som river i saker och whatnot.


En mycket vacker, stickad och ombrefärgad tröja som jag spanat in flera gånger blev äntligen min. Dyr var den men Urban Outftters hade studentrabatt så det kändes inte så illa ändå. Dessutom är den ju mycket fin och kommer garanterat att bli välanvänd. Från Sparkle and Fade, som har mycket annat fint också.


 Spontanköp från Topshop. Kan väl inte påstå att jag har något jättebehov av ännu en väska men.....
nåja.










Lite smycken också, blandat från Monki och Urban Outfitters. Ringar var aldrig min grej förut, men nu tycker jag att det är lite trevligt..

lördag 27 oktober 2012

Hemma från Stockholm, har köpt massa shit, ska fota och lägga upp nu!

fredag 26 oktober 2012

Fantastisk köttfärssås signerad Barba
Jag och (mestadels) Alex lagade fantastisk mat, är så fruktansvärt mätt att jag tror att jag ska spricka. Drar till Stockholm med Sälen om en stund. Blir shopping och whatnot, kanske till och med fika med Lina och Sebbe~

torsdag 25 oktober 2012

The perks of wearing a fur coat

1. Den hårar av sig överallt
2. Den hårar av sig överallt!
3. Den hårar av sig överallt!!
4. Den hårar av sig ÖVERALLT!!!

Det är hår överallt, min väska är fylld av fluff och mobilen ska vi inte ens tala om.

men allt det < att den är skitvarm

onsdag 24 oktober 2012

Passade på att ta en bild på statistikbuggen innan den försvinner. Förstår inte vad det kom ifrån.

ALSO, THIS;
http://thoughtcatalog.com/2012/10-game-of-thrones-guys-and-whether-or-not-you-should-marry-them/
gjorde min dag lite bättre

tisdag 23 oktober 2012

Idag är jag en liten boll av ångest. Imorgon också, förmodligen.
Inte ens Bon Iver och te hjälper. Vill bara gå i ide i min pikachukigurumi. Från och med imorgon ska jag ta tag lite i mitt liv och börja knarka magsyrehämmande tabletter. Varför ha ett strukturerat och bra liv liksom

http://instagr.am/p/RHySY7GS0E/

Känns som att det borde finnas ett sätt att autokoppla instagram till blogger..

måndag 22 oktober 2012

Insåg idag att jag har en tjugominuters rotarypresentation att göra vid lunch på onsdag. Antar att det blir att kötta in bilder i en powerpoint och sen snacka skit om dem as per usual....
Väldigt mörk bild, men jag orkade inte ljusa upp den så ni får väl vinkla skärmen eller något haha!
Sälarna i Slottsskogen i Göteborg alltså. Vi var ju tvungna att gå dit och se till att de mådde bra hahaha... Så sjukt schtekiga djur! Speciellt den längst ned som seriöst låg och sov på rygg under vattnet och typ vaknade till lite då och då för att andas.

Jag är iallafall hemma från Göteborg nu. Kan säga så mycket som att det var väldigt trevligt, och att det inte var lika trevligt att åka hem.
Fast det blev ju lite bättre av att vi fick en ny inneboende och att kläderna jag beställde i torsdags hade kommit på posten...

Ser fram emot en tvådagars skolvecka, där jag dessutom slutar innan lunch imorgon och ska till Stockholm och Helsingfors under helgen. Och till LiU både på onsdag och torsdag. Sen är det lov!

fredag 19 oktober 2012

Sitter på bussen mot Göteborg.
Började precis kolla på Torka Aldrig Tårar Utan Handskar, så sorglig och fin och rolig på samma gång. Blir dock lite psykad av att Rasmus ser ut som en liten Håkan... så söt!

http://www.dn.se/nyheter/sverige/man-gripen-for-hotbrev-till-kvinnor

Varför känns det som att politiker ägnar lite för mycket tid åt saker som de (och vem som helst för den delen) inte borde göra. Jag kan förstå att en del hyser väldigt starka känslor kring sina politiska motståndare, men att smutskasta folk genom att hota bloggerskor som både är paranoida och saknar uppfattning om politik känns ju ... varken intelligent eller effektivt.

På grund av en förmodad bugg peakade min statistik något otroligt igår. Ohwell.

torsdag 18 oktober 2012

Min iPod gör fortfarande uppror mot mig och rensade sig själv på all musik igen. Så det blev P3 på vägen in till stan. Jag är ju en otrolig sucker för radio egentligen. SR då alltså, inte några hemska jävla reklamkanaler. Iallafall så gick Musikguiden med någon tjej som jag borde veta vem det är. Moa Lignell kanske det var. Namnet låter bekant men ahja.
Kvinnan har tydligen sjukt bra musiksmak. Eller så var det mest att jag var på det humöret. Hon spelade bara asdeppig, lugn musik, som Anna Ternheims fantastiska cover på BDs Shoreline som jag tänker utgå ifrån att alla har hört och älskar lika mycket som jag gör.
Då insåg jag att jag är så uppvuxen på (vad heter det egentligen?) melankolisk musik att jag så att säga inte är glad när jag är glad. Missförstå mig rätt; det är inte så att jag inte är glad när jag är glad, men jag är aldrig så till freds med mig själv som när jag mår lite.. så helt enkelt.
Så här kaos är hallen aka mitt tillskärningsrum just nu. En av fördelarna med att ha en far som arbetar i pappersbranchen är att jag har i princip obegränsad tillgång på magasinpapper. Alltså lite tjockare, bestruket papper. Idealiskt när man ska skissa upp mönster i skala 1:1. Att man sen blockar framfarten i hela hallen är av mindre betydelse.

Mätte om Julia idag, i brist på vissa mått hade jag utgått från mig själv (vi har ju typ samma bredder), men såklart fungerade det inte alls. Det var bara att korta av allt med fem centimeter och förskjuta lite saker. Men det är lugnt nu.
Jag känner mig lugn, trots att det är första gången på väldigt länge som jag tar mig an ett sånt här projekt så kommer det att bli bra. Tror jag.

Meddelade även en tjej i ettan att jag kommer att kidnappa henne i vår. Jag har massor av planer på vita fluffklänningar som kommer passa utmärkt. Fotografer har jag ju iallafall två i bekantskapskretsen så den biten löser sig.

Trevligt trevligt. Dessutom kanske jag får en inneboende från och med helgen.

Väntar på bussen in mot yogan. Prepare to die, säger jag till mig själv. Men snart är det helg. Helg i Göteborg dessutom.

Den här hoppas jag att ingen har missat;
http://ikroppenmin.blogspot.se/
Chansen finns ju att man inte har någon koll på sin samtid liksom.

onsdag 17 oktober 2012

http://www.symaskinskungen.se/product.html/dressform-small?category_id=81
Den som köper en sån här till mig kommer jag att gå på Nobelmiddagen (eller liknande tillställning, jag är flexibel, berätta vad ni kan åstadkomma!) med, helt free of charge! Vilken deal, ska ni inte slå till?
Skämt åsido så behöver jag verkligen en sån här så det blir nog nästa stora investering...
<-Dagens.
Intressant enbart pga att det var första gången den senaste veckan som jag inte frusit. Underskatta aldrig the power of lusekoftor.
Saken är den att jag bestämde (som vanligt) igårkväll att jag skulle ha något med knästrumpor och då är det ju bara så. Men sen så ägnade jag 40 minuter på morgonen åt att flänga runt som fan och leta efter min långa långärmade tshirt som man måste ha under koftan. Om man inte vill flasha sig. Vilket jag vanligtvis inte vill.
Förgäves, fick jag reda på sen. Tröjan låg kvarglömd på annan ort sedan en och en halv vecka sedan.
Så jag fick improvisera ihop en underklänning som såg cp ut och .. ja intresseklubben antecknar.

Jo, jag frös alltså inte, utan blev tvärt om så varm att jag var svettig när jag kom hem och såg inget annat val än att först springa en sväng och sen hoppa lite hopprep. Avled typ.

Men sen så kände jag mig så effektiv och bra så istället för att försöka komma ifatt med allt som jag ligger efter med så avlägsnade jag lite axelvaddar från lite kappor och påbörjade lite nya projekt.
Klänningsmakandet är alltså i full gång, eller ja, jag orkade ta tag i att rita upp ett mönster till Julias nyårsklänning. Den kommer att bli superfin om jag lyckas.. Man vet ju aldrig riktigt hur det kommer att gå.
Men jag är väldigt nöjd med designen, och jag vet att den kommer att sitta perfekt på Julia~~~
Eftersom att jag ritade den specifikt till henne.
Sitter och funderar på att spontanköpa en provdocka för 2000;- ... God knows I need it.

Hej Norrland. Massor av pelaraspar, björkar och barrträd överallt. Så fint. 

tisdag 16 oktober 2012

Insåg ju faktum idag. Mina toppar höll på att begå myteri och jag hade inget annat val än att ta livet av dem. Sorgligt men sant. typ fem centimeter åkte av.
Håret känns jättekort nu D: 

Lite lätt romantiserat hade jag ju faktiskt nått midjelängd. Iallafall när det var blött och rakt. Till jul kanske jag har lyckats få så långt igen. Men om jag inte hade tagit av det så hade det väl börjat ramla av eller något.
Stort tack till Cati, som vanligt. Det är så bra att ha en vän som är hobbyfrisör~ Vi (hon, jag satt bara på en pall...) färgade även in det en omgång till så nu är det samma färg (nåja) hela vägen. 

Om mitt hår överlever helgens strapatser så blir jag glad. Litar på min inpackning (Body shop<3) som brukar rädda det mesta...

Badrummet har av någon anledning bäst belysning så jag passade på att fota lite jackor/kappor som jag plockade med mig hem från farmor. Den kvinnan har sjukt bra smak. Det fanns så mycket, framför allt dräkter och skor, som jag skulle ha velat ta hem, men let's face it; jag använder varken dräkt eller spetsiga ormskinnsskor... Fick dock med mig en hel räv och en maffigt stor pälsmössa.... mer om det någon annan dag.

<- Den här. Är lite osäker på kragen,men man lär ju inte ha den utan en halsduk ändå.. Den är lite kort (gillar ju egentligen långa kappor bättre...) men det ska nog gå ändå!




Den här, omg. ->
men när använder man en knälång, rutig kappa? Till strumpbyxor med söm och pumps typ... aah... och uppsatt hår..

<-Sist men inte minst, min favorit.
I ull, med axelvaddar som ska BORT. Den är väldigt lik den jag plockade hem från mormor, men är mycket tjockare och väldigt inrökt... Farmor röker något kopiöst, och inomhus dessutom. Ska hänga ut allt på vädring och hoppas på det bästa. Annars blir det väl kemtvätt antar jag...



Känner iallafall att jag inte kommer att behöva köpa nya jackor på ett tag nu...


edit; fuck att min fina layout bara inte ville fungera sen.
Så var det bestämt, nu ska det av!
Håret alltså. Lite synd men topparna är jävligt slitna och dipdye passar lite bättre till sommaren så vi kör väl en gång till till nästa sommar!

fredag 12 oktober 2012

Efter nio timmar i bilen kom vi fram runt 11 igårkväll. Somnade väl slutligen 1 på morgonen och sov fram till halv 10. Då hade farmor fortfarande inte vaknat. Hon är en av få pensionärer jag känner lever som man tycker att pensionärer borde. Alltså sitter och tittar på film och läser långt in på natten och sover till någon gång på förmiddagen.

Dagens random, igår. Ett kinesisk slott någonstans norr om Dalälven (har jag för mig). 

onsdag 10 oktober 2012

<- Som det kreativa geni jag är har jag skapat en ny maträtt.
Eller rättare sagt så har jag kombinerat två saker jag tycker om till en fantastisk sak. Alltså pasta och tomatsoppa. Och inte vilken tomatsoppa som helst! Keldas toscanska tomatsoppa. Så god.
Det ser så vidrigt ut dessutom. Men åh så gott det är.
Just idag blev det med tortellini, och jag skulle nog säga att det är godare med vanlig färsk bandspaghetti, men det var helt ok!
Funderar på att inviga ett nytt randomplagg imorgon.
Den här skönheten hittade jag på mormors vind för sisådär två år sen. Då var den väldigt fel för mig, stilmässigt. Lite mer rätt nu. Lite ful och lite snygg och möjligen även ganska varm. Den är ju fluffig liksom. Dessutom går jag hem vid lunch och jag har sällan fashionregrets numera. Jag orkar inte bry mig.

Åker med pappa till Junsele imorgon och kommer hem på söndag. Det vankas älgjakt, garderobsrensningar, kusinträff och möjligen gos med vita tigrar.

Inväntar dessutom cashflow på fredag. En starkt bidragande faktor till att livet känns rätt värt just nu.

Den absolut sämsta låten någonsin?

IMHO, såklart, men hallå? Det är klart att den kan vara bra, förutsatt att man även gillar nickelback, dead by april, takida osv.

Grejen är att min iPod rensade sig själv imorse så jag har varit tvungen att lyssna på radio hela dagen. En mycket angenäm upplevelse förutom att de spelade den här låten två gånger ;
Måste börja med att gratulera Hedda och Viktor till deras nya lägenhet i Majorna. Ser fram emot att våldgästa dem precis när de minst anar det. På riktigt.

Sak nummer två; var på Cnema med Linnèa. Konstaterade en bit in i filmen att jag blivit gammal. Jag klarar helt enkelt inte av att se skräckfilmer längre. Det går inte. Det var så jävla läskigt. Vad har hänt med mig?

<- Sak nummer tre; hade mina nya byxor, instant hit? Kanske. Det kändes jävligt sweet i morse innan de hade töjt ut sig så att jag knappt kunde sitta.. Helt ärligt alltså, regeln för byxor är att ju tightare desto bättre.

Sak nummer fyra; Jag har över 50GB utrymme i dropbox. U mad?

Sak nummer fem; vill inte ens tänka på hur mycket jag kommer att ha rest den här hösten. Finns knappt en helg då jag är hemma. När ska jag använda min kigurumi?

tisdag 9 oktober 2012

Idag bjuder jag mig själv på potatisgratäng, danskt rågbröd med brieost, juice och te. Matkoma redan innan lunch!


måndag 8 oktober 2012

Har just inhandlad årets byxor. Sjukt tighta och episka och precis lagom fulsnygga. HM levererar. Befinner mig för övrigt i total matkoma efter dagens chili con carne i matsalen.
Sitter på biblioteket och väntar på att jag ska bli tillräckligt uttråkad för att börja skriva på alla mina rapporter. Just nu befinner jag mig i åh-vad-gott-det-skulle-vara-med-...-stadiet, som kommer när man läst ikapp alla bloggar men fortfarande inte har börjat skriva. Kan ju dessutom inte äta något mer utan att typ spy, åååhh....


söndag 7 oktober 2012

Mamma och pappa kom hem med en jättekartong cocosbollar. Ohlord
Jag är hemma nu. Är så fruktansvärt trött, helt sjukt.
Har minst fyra olika rapporter som borde skrivas och skickas in innan imorgon men jag vet inte om det är möjligt att få till något vettigt just nu. Hälften av dem är ju ändå redan sena och jag tror inte jag kan få till något vettigt just nu. Ahshit, ska nog sova istället.

fredag 5 oktober 2012

Genom någon slags sjuklig slump spontanköpte mamma just det nagellacket från chanel som jag gått och funderat på att köpa i ett halvår. Lyckan är gjord. Pallar inte fota, ni får inspektera valfri nagel imorgon.

torsdag 4 oktober 2012

Som jag har längtat.... har som sagt oförklarliga cravings efter husmanskost just nu.


Varför jag (förmodligen) kommer att bojkotta Bråvallafestivalen.
1. Vem åker på festival i sin egen stad? Om man inte bor i Hultsfred typ. Jag vill inte behöva umgås med norrköpingsbor mer än jag behöver och speciellt inte i festivalsammanhang.
2. Deras extremt taktlösa uttalande i NT idag. På frågan om varför de valde att lägga festivalen på samma datum som Peace&Love svarade de något i stil med att de hade meddelat P&Ls festivalledning och de hade ju faktiskt haft tid på sig att flytta P&L. Ursäkta? Det måste väl ändå finnas någon sorts gräns för hur dryg och vidrig man kan vara. Även om deras mål uppenbarligen är att konkurrera ut P&L (trots att det sällan är vanliga festivalers mål) hade de väl kunnat säga något i stil med att det var väl beklagligt att det blev så, men det var det datum som passade oss bäst. Istället antyder de alltså att P&L, som funnits i många år, ska byta sitt traditionella datum enbart pga av en liten jävla festival i fucking Norrköping. ÅÅÅÅÅH.
3. Hallå, Roskilde? Är fortfarande större än allt utom typ Sziget och kommer få till awesome bokningar.
4. HALLÅ NORRKÖPING? NEJ NEJ NEJ!!!

Varför jag skulle kunna tänka mig att gå;
1. Rammstein
2.Rammstein
3. Jag kanske inte har något bättre för mig.

onsdag 3 oktober 2012

Höjden av lathet; att blogga från sängen.
Tack vare minst två av mina läsare så är jag fortfarande sjukligt mätt och däst. Inte så att det inte var värt att äta alla kakor osv, för det var otroligt gott, men jag skulle inte vilja påstå att jag mår speciellt bra just nu.
Annars har jag varit mer produktiv än jag brukar på studiedagar, skrivit in mig på körskolan till och med. Sökt jobb TILL OCH MED. Shit. Vad händer?

Dagens diss; det är så kallt hemma att mitt bodybutter blir hårt och svåranvänt.


Frukostvåfflorna är uppätna, alla jävla bloggar är lästa, man är påklädd, sminkad och i stort sett redo för att röra sig mot stan. DÅ, blir man hungrig. Det är så jävla jobbigt att behöva äta.
Och nu regnar det också D:

tisdag 2 oktober 2012

Ahh... den nya mobilen är här, stor, tunn, lätt och fantastisk. Now what?
Befinner mig nu, på eftermiddagens andra lektion, fortfarande i paltschvima (matkoma) efter lunchen. Dagens lunch var Korv Stroganoff och ehmagerrrd vad gott det var. Jag vet inte ens om jag faktiskt tycker om den här sortens mat, eller om det beror på att jag inte har ätit det på över ett år. Igår, till exempel, hade jag fantastiska planer på att äta blodpudding till middag. Vilket jag säkerligen hade gjort om inte Hedda hade kommit förbi med mat.
I fredags fick jag sudden cravings för (på/whatnot) potatisgratäng, en maträtt som jag egentligen inte ens tycker om.
Jag är faktiskt hungrig nästan hela tiden. Utom när jag är extremt mätt. Som en fjortonårig pojke typ.

måndag 1 oktober 2012

Hedda kom hit med mat och vi såg En oväntad vänskap, har nog aldrig skrattat så mycket till en film i hela mitt liv. Helt sjukt.

Kulturnatten

Herp-a-derp.
Kulturnatten, aka enda gången det händer något i Norrköping, är over and done för detta år.
Hyllningar till NKPGstyle, både huvudeventet och efterfesten, Hemslöjden (alltid<3), Crazy Pictures, lunchen hos Isac och allt annat man kunde göra som vi inte gjorde! Och allt vi gjorde som jag inte kommer ihåg nu.
NKPGstyle var som en vanlig second-hand fast deluxe. Ration Skitfula saker/Awesome saker var alltså ca 90/10 istället för 98/2. Nya skor, skjorta, klänning, kavaj och en ring för typ tre hundra riksdaler!
Efterfesten var väl trevlig, även om musiken var halvbra och väldigt svårdansad. Grejen med musiken var att det var dansremixer på bra låtar (the Knife, Miike Snow etc). Och jag gillar ju inte när man remixar låtar som är bra redan innan. Eller jag gjorde det inte mitt i natten i lördags iallafall. Hm. Men det var inga jobbiga fjortisar, även om det var fullt av indiekids och hipsters som hookade upp med varandra.
Mindre kul var det att gå hem till Lindö klockan halv fyra på morgonen i jättehöga skor D: Men nåja.
Kulturnatten får åtta av tio .. mandelbiskvier? i betyg. Minus för dåligt väder och icke-samarbetsvilliga bussar. Plus för allt annat och en sweet förfest hos MOI!


Lite skum, lite fin, kostade tio spänn så I have no regrets!
Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag gillar att ha ringar eller inte, men alltså jag tänkte att jag kan ju lika gärna använda dem i väntan på ett eventuellt undermedvetet beslut.






Skorna, even less regrets, trots att jag nog skulle behöva ha dem i en halv storlek större. YOLO, eller något. Får helt enkelt lämna in dem till en skomakare för urlästning. Så fint till melerade raggsockar, tjocka strumpbyxor, raketgevär, lovikkavantar osv.. Åh.
Två hundra kronor för dessa skapelser i äkta skinn från något random semi-high-quality-märke typ vagabond.

Räknade mina skor nyss, har tydligen nio par svarta skor. Varav två som jag inte använder, men ändå. De som inte är svarta använder jag ju ännu mindre. Varför ska man vara så jävla mörk och svår för?